• deutsch
 • english
 • F u n d a ț i a   pentru  meşteşuguri tradiționale   A p o l d u  de  S u s

  Meşteşuguri tradiționale

  Ne angajăm pentru promovarea meşteşugului traditional în România şi dorim prin diferite activități să realizăm proiecte cu utilitate publică.

  Fundația a fost înființată în România, Transilvania ca să ne angajăm aici în mediul rural împreună cu voluntari pentru un lucru bun.


  Angajament social

  Scopul este ajutorul oamenilori la fața locului, ca să nu trebuiască să-şi părăsească această regiune deosebită, locul lor natal. Totodată sperăm să se leagă multe prietenii şi voluntarii să petreacă aici un timp de neuitat.

  Suntem încă la început şi ne bucurăm de ajutor dinamic de la oameni cu diferite experiențe în meserie, dar şi numai de oameni curioşi cu multe idei bune care sunt dispuşi să se angajeze pentru tot felul de sarcini şi lucrări începând cu organizare pâna la munca efectivă.


  Cazarea ajutoarelor din afara localității

  Pentru voluntari şi familiile lor, le stau la dispoziție în Apold pe perioada desfăşurării activităților locuri de cazare simple, gratuite, în două case deținute de fundație în mai multe camere ptr. două, trei sau patru persoane, ca şi încăperi foarte simple mari cu saltele.

  Ȋn împrejurimea apropiată (la 5 - 9 km) există restaurante bune, convenabile, dar se poate pregăti mâncarea şi la sediul fundației.


  Locuitori

  Ȋn Apold, în momentul de față mai locuiesc aici doar câteva persoane de etnie germană, denumiți saşi şi landleri, dar mai există in localitate o grădiniță şi clase de şcoală 1-8 cu limba de predare majoritar germană, ca şi un internat pentru aceşti copii.

  Românii sunt al doilea grup etnic după mărime în Apold existând grădiniță şi şcoală clasele 1-8.

  Majoritatea locuitorilor sunt rromi. Câțiva dintre ei mai vorbesc şi limba lor, rromani.  Ne bucurăm dacă ne contactați pentru a ne ajuta la corectarea greşelilor de ortografie şi de expimare pe aceste pagini web.